alt text

Güncel Yazılım Sürümü

2024.8

alt text

Son Çıkan Yazılım Sürümü

2024.8.4

alt text

Wall Connector Sürümü

23.44.4

2024.2.8 Tesla App Güncellemesi

Selamlar arkadaşlar. Tesla yeni bir güncelleme duyurdu 2024.2.8 Tesla App Güncellemesi. Gelin beraber yeni güncelleme ile gelecek özelliklere bir göz atalım.

Şarj Başlayana Kadar Geçen Süre

DC Şarj kullanımı için geçerli olan bu güncellemede aracınıza ulaştığınızda ve fişe taktığınızda, aracınızın aküsü yeterince ısınmamışsa, DC hızlı şarjın başlamasına ne kadar süre kaldığını görürsünüz.

Tahmini Batarya Menzili Güncellemesi

2024.2.8 Tesla App Güncellemesi

Tahmini akü menziliniz artık akünün zaman içinde eskimesiyle ilgili ek özellikler içermektedir. Bu özellik uzun zamandır merak ettiğimiz sorulara yanıt olacak mı göreceğiz…

Soğuk Havada Süperşarj

Daha soğuk koşullarda bir Superşarj cihazına gidiyorsanız, oraya gitmek için araç Navigasyonunu kullanın. Aküyü hazırlamanın yanı sıra, bu artık otomatik olarak şarj portu girişini ısıtmaya başlar.

Ultra Geniş Bant Telefon Anahtarı

Ultrawide band (UWB) teknolojisi artık Telefon Anahtarı için kullanılabilir. Böylece aracınız ve Telefon Tuşu, Otomatik Kapıları daha duyarlı bir şekilde kilitlemek, kilidini açmak ve açmak için daha yüksek doğrulukla iletişim kurabilir.
Tesla uygulamasında Telefon Anahtarı > Yükselt’i seçin ve talimatları izleyin. Kurulumdan sonra, Tesla için Yakın Etkileşimler için iPhone Ayarlarınızı açık tutun. iPhone 11+ ve Tesla uygulaması 4.29.5+ gerektirir.

Geliştirilmiş Sürüş ve Yol Tutuş

Spor Modunda veya Özel Sürüş ve Yol Tutuş Odaklanmış olarak ayarlandığında farklı yol yüzeylerinde daha tutarlı bir tepki bekleyebilirsiniz. Bozuk asfaltlı virajlarda daha fazla konfor elde edin. Ayrıca Off-Road Modunda daha az eğim ve gövde yuvarlanması bekleyin.
Tesla Sürüş Modunuzu seçmek için araç ayarlarınızda Dinamikler bölümüne gidin.

Havadan Geri Çağırma: Telltale Metin Boyutu

ABD Geri Çağırma 24V-051 için çözüm olarak, aracınızın yazılımına yapılan bu güncelleme üç göstergenin metin boyutunu artırmaktadır.
Bu araç yazılımı güncellemesini yükledikten sonra, bu geri çağırma için başka bir işlem yapmanıza gerek yoktur.
Türkiye ile alakalı değil.

Adaptif Uzun Farlar

Uzun farlar artık diğer sürücüler ve bisikletliler için parlamayı azaltacak şekilde ayarlanıyor.Diğer yol kullanıcılarını algılayarak ve farların tek tek piksellerini seçici olarak kısarak uzun farlar daha uzun süre açık kalabilir ve geceleri daha iyi görüş sağlar.

Açmak için araç ayarlarınızda Aydınlatma > Adaptif Uzun Far bölümüne gidin.

Editörün notu: Bu ekleme şu anda yalnızca yeni Model 3 içindir ve diğer araçlardaki matris farlar için destek sağlamamaktadır.

Daha Verimli Şarj

Aracınız artık her DC şarj istasyonunun güç seviyesine göre ayarlanıyor. Dolayısıyla, bir şarj cihazına giderken ve ardından şarj ederken akü ön koşullandırması daha verimli olabilir.

Güvenlik İyileştirmeleri

This update includes important security fixes and improvements.

Kilit Açma Düğmesi

Tesla, başkaları için aracın kilidini açmayı kolaylaştırmak amacıyla, belirli durumlarda görünen bağlamsal bir kilit açma düğmesi ekledi.
Araç kilitliyse ve aracın içinde biri varsa, biri aracı araçtan açmaya çalıştığında artık bir ‘Aracın Kilidini Aç‘ düğmesi görünecektir.

Geziler Menüsü Yeniden Tasarlandı

Tesla, Kontroller > Yolculuklar altındaki Yolculuklar menüsünü yeniden tasarladı. Yeni tasarımda ‘Sıfırla‘ düğmeleri en altta yer almak yerine doğrudan yolculuk sayacının yanında yer alıyor.
Yolculuk Kartında Göster‘ artık aynı satırda sağa hizalanarak tüm yolculuk sayaçlarının kaydırmaya gerek kalmadan ekrana sığmasını sağlıyor.
Her bir yolculuk sayacının bir bakışta okunması da artık daha kolay. Her bir yolculuk sayacının ayrıntıları artık daha koyu gri renkte gruplandırılmıştır.

Süperşarj İpuçları

Şarj menüsünde Tesla, Süper Şarj sırasında, bazı Süper Şarj cihazları komşu duraklar arasında güç paylaşımı yaptığından bitişik durakları kullanmamak gibi çeşitli ipuçları veriyor.
Bir başka ipucu daha eklendi. Tesla, soğuk koşullarda Süper Şarj sırasında araçtan su buharı çıkmasının normal olduğunu belirtiyor. Son zamanlarda bazı araç sahipleri araçtan çıkan buharı dumanla karıştırıyor.
Süper Şarj İpuçları’na Kontroller > Şarj Etme bölümüne gidip Süper Şarj İpuçları’na dokunarak erişebilirsiniz.

PIN to Drive

Araca girdiğinizde karşınıza çıkan PIN to Drive tuş takımında bazı küçük tasarım değişiklikleri yapıldı.

Tüm Uygulamalar Menüsü

Tüm Uygulamalar menüsü […] artık ekranın alt kısmında sabitlenmiş olsalar bile mevcut tüm uygulamaları gösterecek. Önceden, menü yalnızca favori olarak sabitlenmemiş uygulamaları gösteriyordu.

Ek Araç Bilgileri

Kontroller > Yazılım altındaki Ek Araç Bilgileri menüsü artık aracınızın 3. taraf NACS DC şarj kapasitesine sahip olup olmadığını gösterecektir.
Görünüşe göre tüm araçlar gelecekteki tüm 3. taraf NACS DC şarj cihazlarında şarj edilemeyebilir.

Uygulamadaki Yazılım Sürümü

Bu güncellemeyle birlikte, uygulamada görüntülenen aracın yazılım sürümü de ek bilgiler gösterecek.Tesla kısa bir süre önce uygulamanın altındaki yazılım sürümüne yazılım sürümü karmasını eklemişti ve bu güncellemeyle birlikte sürüm alanının bir parçası olarak v11.1 gibi aracın yazılım sürüm numarasını da gösteriyorlar.

Bu yazıdaki bilgiler notateslaapp.com sitesinden derlenmiştir. Yukarda yazan güncellemelerin hepsi Tesla Model Y aracı kapsamayabilir. Ayrıca bazı özellikler coğrafi konum sebebilye aktif edilmemiş olabilir.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir