alt text

Güncel Yazılım Sürümü

2024.8

alt text

Son Çıkan Yazılım Sürümü

2024.8.4

alt text

Wall Connector Sürümü

23.44.4

2024.8.3 Tesla App Güncellemesi

Hepinize merhaba. Tesla araçlarımız için yeni bir güncelleme yolda. Siz belki de bu yazıyı okurken arabalarınız çoktan 2024.8.3 Tesla App Güncellemesi sürümüne yükselmiş olacak. Peki ne var bu sürümde gelin hep birlikte bakalım.

Şimdiden söyleyelim çok şey yok ama çok önemli bir şey var, “Adaptif Uzun Farlar

Tek Seferlik Şarj Limiti

2024.8.3 Tesla App Güncellemesi

Tesla aracınızla uzun yola çıkacaksanız ya da her zamankinden farklı uzunlukta bir mesafe gidecekseniz, arabanızın şarj limitini tek seferlik olarak yükseltebilirsiniz. Bu size daha sonra şarj limitinizi tekrar eski haline getirme zahmetinden (ne kadar zahmet bilemedim) kurtaracak. Bu ayarı kullandıktan sonra yaptığınız ile şarj işleminden sonra şarj limitiniz eski haline dönecektir.

Adaptif Uzun Farlar

adaptif-uzun-farlar
Türkiye’de mevcut

Ve sonunda beklediğimiz geldi. Ya da bize gelecek mi? Tesla en sonunda dünya genelinde Adaptif Uzun Farlar desteğini vermeye başladı. Bu destek Yeni Model X, Yeni Model S, Model 3 ve Model Y modelleri kapsıyor. Bu yazıyı yazdığım sırada henüz bu güncelleme bende olmadığı için bilmiyorum.

Uzun farlarımız artık araba ve motorsiklet kullananları fark edip ona göre sönecek. Bunu yaparken farlarda bulunan pixelleri tek tek söndürerek yapacak. Bu sayede geceleri uzun farlarmızı daha çok ve rahat kullanabileceğiz.

Yalnız bu güncelleme yukarda yazdığım modellerde ve matris farı olan modellerde geçerlidir. Şu an için Avrupa Birliği sınırlarındaki araçlarda aktif olacak. Bakalım Türkiye’yi nerede görecekler.

Güvenlik Geliştirmeleri

Dünya çapında mevcut

Bu güncellemede yeni güvenlik geliştirmeleri de vardır.

Bonus: 1 ay bedava FSD kullanmak bizim için mümkün mü bilmiyorum. Ama Elon Amerika’da olacağını söyledi.

One Comment

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir